ek2024voetbal.nl
ALGEMEEN

EK 2024 kwalificatie

EK 2024 gekwalificeerde landenDe EK 2024 kwalificatie is van maart tot november 2019. Voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijden vindt de Nations League plaats. Uit de kwalificatiewedstrijden zullen 20 landen zich kwalificeren, terwijl uit de Nations League uiteindelijk 4 landen zich zullen kwalificeren voor het EK 2024.

Nations League

De Nations League is een nieuwe voetbalcompetitie voor landenteams. De eerste Nations League-wedstrijden worden gespeeld van september tot november 2018. De gedachte achter de Nations League is om de vriendschappelijke interlands te vervangen. Deze vriendschappelijke wedstrijden waren niet echt interessant voor landen, coaches, spelers en supporters. Door de Nations League hoopt de UEFA het belang van het nationale voetbalteam te vergroten en een betere balans te creëren tussen club- en landenteams. De voetbalkalender is beter gevuld en ook spelers hebben meer structuur in hun wedstrijdschema, waardoor het minder inspanning van hen vergt. Daarnaast kunnen landen op deze manier voetballen tegen landen van hun eigen niveau en eindelijks zelfs eens een interlandwedstrijd winnen. Uiteraard levert een vast wedstrijdschema meer inkomen uit tv-rechten op, aangezien de interlandwedstrijden nu vallen onder de verantwoordelijkheid van de UEFA.

Nation League play-offs voor het EK 2024

De Nations League play-offs bestaan uit 4 poules van 4 landen en wordt in maart 2024 gehouden. 16 landen zullen dus deelnemen aan deze play-off wedstrijden, gebaseerd op de resultaten in de Nations League. Uiteindelijk blijft er per League 1 land over die zich rechtstreeks plaatst voor het EK 2024.

Kwalificatie voor het EK 2024

De winnaar en het land dat als 2e eindigd in elke kwalificatie poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2024. Er zijn 10 kwalificatie poules, dus kunnen 20 landen zich rechtstreeks plaatsen via de kwalificatiewedstrijden. Er zijn 6 poules van 5 landen en 4 poules van 6 landen. De kwalificatiewedstrijden zijn van maart tot november 2019. Er zullen 2 wedstrijddagen komen in elke van de volgende maanden: maart, juni, september, oktober en november 2019. Totaal zijn er dus 10 wedstrijddagen tijdens de EK 2024 kwalificatie.

Aangezien er 20 van de 24 beschikbare plaatsen worden ingenomen door landen uit de kwalificatiereeks, blijven er nog maar 4 plaatsen over. Deze 4 plaatsen worden ingenomen door de winnaars van de play-off wedstrijden uit de Nations League, die plaatsvinden in maart 2024. Er plaatsen zich dus 4 landen uit de 4 verschillende Leagues, wat betekent dat er gegarandeerd 1 van de 24 gekwalificeerde landen uit de League met de 16 laagst genoteerde landen komt. Kleine voetballanden krijgen door de Nations League dus ook een kans om op een Europees Kampioenschap te spelen.

De loting voor de kwalificatie poules voor het EK 2024 wordt gehouden na de Nations League en de play-offs.


Deel 'EK 2024 kwalificatie en via de nieuwe Nations League'

De EK 2024 kwalificatie is van maart tot november 2019. Uit de kwalificatiewedstrijden zullen 20 landen zich plaatsen, en uit de Nations League 4 landen.

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!