EK 2024 kwalificatie speelschema van maart t/m november 2023

Het EK 2024 kwalificatie speelschema is van maart tot en met november 2023. Aan het schema zullen 54 landen deelnemen, waarvan er zich 23 zullen kwalificeren.

Duitsland is als gastland automatisch gekwalificeerd en speelt geen EK 2024 kwalificatie.

De kwalificatiewedstrijden mogen op kunstgras gespeeld worden, in tegenstelling tot op het hoofdtoernooi.

Opzet van het kwalificatie speelschema

Alle kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op door de UEFA vastgestelde datums. Na de loting stelt de voetbalbond een wedstrijdschema op met datums en tijden voor alle groepen.

De wedstrijddagen zijn: donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. De play-offs worden enkel gespeeld op dinsdag en donderdag. Teams uit dezelfde groep spelen op dezelfde dag.

Tussen twee wedstrijden moet een team minstens 2 dagen rust krijgen. Als een team bijvoorbeeld op donderdag voetbalde, kan het pas zondag weer de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd spelen.

Tijden van het kwalificatie speelschema EK 2024

De tijden van het kwalificatie speelschema van het EK 2024 zijn 15:00, 18:00 en 20:45 uur.

Alleen op zaterdag en zondag wordt gespeeld om 15:00 en 18:00 uur. De wedstrijden op de overige speeldagen trappen af om 20:45 uur.

In principe worden de duels op de laatste wedstrijddag van de groep op hetzelfde tijdstip gespeeld.

Datum gepubliceerd: 27-04-2018 | Datum bijgewerkt: 25-09-2022 | Auteur:

Deel 'EK 2024 kwalificatie speelschema - wedstrijden van het schema'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het EK 2024 kwalificatie schema van maart t/m november 2023: data, wedstrijden en uitslagen. Tegen wie spelen Nederland en België tijdens de EK 2024 kwalificatieronde?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.