EK 2024 kaarten kopen

EK 2024 kaarten kopen is het veiligst via een betrouwbare verkoper. Koop tickets voor voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal en de Rode Duivels tijdens EURO 2024. De publieke kaartverkoop start op 3 oktober 2023.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Tickets zijn beschikbaar vanaf € 30 voor de groepsfase. Vanaf 3 oktober 2023 hebben alle voetbalfans van over de hele wereld toegang tot de kaartverkoop, en iedereen heeft dezelfde kansen om een ticket te bemachtigen.

  Via het Fans First-programma van de UEFA worden meer dan 80% van alle EK tickets verkocht aan fans van de deelnemende teams. 1 miljoen tickets zijn beschikbaar voor minder dan € 60 per stuk.

  De organisatie verwacht 2,7 miljoen tickets te verkopen (gemiddeld 55.000 per wedstrijd). Luxe en VIP-tickets zullen gebruik kunnen maken van alle commerciële mogelijkheden van het Europees Kampioenschap.

  Duitsland heeft aangegeven dan een combi-ticket mogelijk is, waarbij kaarthouders ook gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Er zijn in het gastland geen regels rondom illegale kaartverkoop, maar de organisatie heeft beloofd dat men voorwaarden op kan stellen om het ongeoorloofd verkoop van tickets tegen te gaan.

  Afbeelding van twee EK 2024 tickets
  Afbeelding van twee EK 2024 tickets

  Wanneer start de kaartverkoop?

  Vanaf 3 tot 26 oktober zullen 1,2 miljoen kaarten worden verkocht voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. De kaartverkoop start op dinsdag om 14:00 uur en fans kunnen alvast een account aanmaken op de website van de UEFA, zodat men klaar is voor de start van de eerste verkoopfase. In deze eerste fase is het speelschema nog niet bekend.

  Nog eens een miljoen kaarten worden verkocht aan supporters van de deelnemende teams. In samenwerking met de nationale voetbalbonden worden deze kaarten aangeboden vanaf 2 december 2023. Vanaf dat moment is namelijk het speelschema wel bekend en kun je gericht aankopen doen.

  Voor de supporters van landen die in maart 2024 play-offs spelen om zich alsnog te kwalificeren worden kaarten achtergehouden. Op deze manier wordt elk team even goed gesteund door hun fans.

  Je kan maximaal 4 tickets per persoon aanschaffen, en slechts voor één wedstrijd per dag.

  Tijdlijn voor de kaartverkoop

  De tijdlijn voor de kaartverkoop is als volgt:

  • 3 oktober 2023: ticketportaal open en kaartverkoop fase 1 voor iedereen.
  • 2 december 2023: loting en kaartverkoop fase 2 voor fans van 21 deelnemende teams.
  • Maart/april 2024: play-offs en kaartverkoop fase 3 voor fans van de 3 winnaars van de play-offs.
  • 14 juni 2024: start van het toernooi.

  Hoe worden tickets toegewezen? Is er een loterij?

  Tickets worden willekeurig toegewezen aan de geïnsteresseerden. De beste kans om je land te zien spelen op het EK 2024 is door je aan te melden tussen 3 en 26 oktober 2023. Middels een transparante en eerlijke loterij worden de kaarten verdeeld. Iedereen heeft evenveel kans, ongeacht wanneer je de aanvraag hebt gedaan in deze fase.

  Je aanvraag kan per wedstrijd helemaal succesvol zijn, deels succesvol of niet succesvol. Het kan dus zijn dat je meerdere wedstrijden aanvraagt, maar slechts tot één wordt toegelaten. Als je tot de gelukkigen behoort zal je wel het volledige aantal tickets ontvangen waar je om gevraagd hebt.

  Degene die niet-succesvol waren in oktober 2023 maken automatisch de volgende ronde meer kans. De UEFA geven deze fans voorrang voor het Fans First-programma, waardoor zij exclusief de mogelijkheid om als eerste een Fans First-ticket te kopen, afhankelijk van hun ranking in de eerste loterij van oktober.

  EK-tickets staan op naam

  De UEFA hecht veel waarde aan een betrouwbare kaartverkoop. Daarom staan alle tickets op naam en moet je je bij aankoop legitimeren. Het is dus niet mogelijk om je EK-ticket door te verkopen via een onofficieel kanaal, zoals Marktplaats of Ticketswap.

  Prijzen EK 2024 tickets

  De prijzen van EK 2024 tickets zijn afhankelijk van de categorie, de zitplaats in het stadion en de fase van het toernooi.

  De prijzen voor EK 2024 tickets zijn als volgt (bedragen in euro's):

  Categorie Groepsfase Openings-wedstrijd Achtste finale Kwartfinale Halve finale Finale
  Fans First 30 50 50 60 80 95
  Categorie 3 60 195 85 100 195 300
  Categorie 2 150 400 175 200 400 600
  Categorie 1 200 600 250 300 600 1.000

  Per persoon zijn maximaal 4 kaarten per wedstrijd te koop. Ook kan men maar één wedstrijd per dag bezoeken.

  Prijzen tickets EK 2024
  Prijzen tickets EK 2024

  Wat zijn de categorieën voor de kaarten?

  Er zijn 4 categorieën voor de kaarten voor het EK. Hoe beter het uitzicht, hoe duurder de kaart.

  • Fans First: zitplaatsen achter de doelen.
  • Categorie 3: zitplaatsen in de hoeken en achter de doelen, verder van het veld dan categorie 2.
  • Categorie 2: zitplaatsen in de hoeken en achter de doelen, of langs de lange zijden boven categorie 1.
  • Categorie 1: zitplaatsen aan de lange zijden, of in de hoeken in de laagste vakken.

  EK-tickets doorverkopen

  De kaarten staan op naam en zijn persoonsgebonden. Dit betekent dat bij de UEFA bekend is wie het ticket heeft aangeschaft. Fans die hun kaarten toch willen verkopen, kunnen dat doen via het officiële platform van de UEFA.

  De UEFA heeft daar website voor gelanceerd en kun je tweedehands EK-tickets kopen bij de UEFA. Het platform gaat naar verwachting in het voorjaar van 2024 open.

  Als de tweedehands kaarten verkocht worden aan een nieuwe koper, krijgt de oorspronkelijke koper zijn geld terug.

  Kaarten EK 2024 via Viagogo

  Kaarten EK 2024 kun je ook aanschaffen via Viagogo. Dit is een bedrijf dat handelt in kaarten voor EURO 2024 in onder andere Nederland en België. De ticketprijzen liggen veelal hoger dan de officiële verkoopprijs en ook de betrouwbaarheid laat soms te wensen over.

  EK 2024 kaarten kopen via de KNVB

  Kaarten voor het Europees Kampioenschap 2024 kun je ook veilig kopen via de KNVB. Als Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond is deze organisatie natuurlijk een betrouwbaar verkooppunt van tickets van Oranje.

  EK-tickets 2024 kopen via de UEFA

  EK-tickets kopen doe je via de officiële ticketportaal van de UEFA. Voetbalfans kunnen zich alvast registreren, waarbij je kunt aangeven welk land je voorkeur heeft (Nederland, België of een ander land). Je ontvangt als eerste een e-mail wanneer de kaartverkoop voor EURO 2024 van start gaat.

  EK 2024 kaarten kopen via Marktplaats

  EK 2024 kaarten kopen via Marktplaats is niet de meest veilige en betrouwbare optie. Er zijn namelijk veel tussenhandelaren die de voetbalkaarten massaal opkopen en tegen absurde prijzen op Marktplaats te koop aanbieden. Daarbij heb je ook nog eens de kans dat je het toegangsbewijs nooit ontvangt, omdat er ook oplichters actief zijn.

  Tickets finale EK

  Tickets voor de finale van het EK zijn het duurst, omdat deze wedstrijd veruit het populairst is bij voetbalfans. Het goedkoopste ticket schaf je aan voor €95, terwijl het duurste ticket voor de finale € 1.000 kost.

  Verschillende producten

  Om het systeem voor iedereen makkelijk te maken, is het aantal beschikbare producten sterk vereenvoudigd:

  • Individuele tickets: één wedstrijd in één stadion;
  • 'Follow my team' tickets: een ticket voor één wedstrijd in de knock-out fase van je favoriete team. Wanneer dit team in de groepsfase is uitgeschakeld ontvang je 100% geld terug.

  Verder stelt de UEFA elke wedstrijd kaarten beschikbaar voor mindervalide mensen in alle stadions. Deze kaarten zijn uit de laagste prijscategorie, onafhankelijk van de plaats. Begeleiders zijn ook welkom.

  Enkele kaarten

  Het kaartsysteem is ontworpen om het eenvoudig te houden, zodat het voetbaltoernooi voor iedereen toegankelijk is. Hierdoor kunnen fans een enkel kaartje voor elk van de 51 wedstrijden kopen. Zij hoeven niet verplicht combikaarten te kopen voor specifieke wedstrijden, zoals de openingswedstrijd of de finale van het EK 2024. Supporters kunnen tot maximaal 4 kaarten per wedstrijd kopen in 1 van de 4 prijscategorieën.

  Combikaarten

  Daarnaast zijn er wel combikaarten voor 2 wedstrijden beschikbaar. Het gaat hierbij om 2 voetbalwedstrijden in hetzelfde stadion uit de poulefase en de achtste finales. Deze combikaarten zijn beschikbaar voor alle 10 stadions voor 2 wedstrijden binnen een aantal dagen. Hierdoor krijgen supporters de kans om 2 wedstrijden te bekijken vanaf de beste plekken in het stadion (bijvoorbeeld plekken in categorie 1). Deze kaarten geven de perfecte kans om 2 wedstrijden te zien en de sfeer van 1 speelstad te proeven. De 2 wedstrijden van elk stadion zijn al voorgeselecteerd. Deze wedstrijden zijn voornamelijk rond het weekend, zodat toeristen een goede keuze kunnen maken om een specifieke regio of plaats van de speelstad te bezoeken.

  Kaarten kopen voor wedstrijden van het EK in 2024
  Kaarten kopen voor wedstrijden van het EK in 2024

  EK 2024 kaarten voor bedrijven en ondernemers

  De UEFA geeft bedrijven en ondernemers de kans om het EK 2024 te beleven vanuit een zeer comfortabele en exclusieve omgeving. Vanuit de beste plaatsen kunnen de zakenmensen genieten van de Franse luxe. De plaatsen zitten vanzelfsprekend in het hart van het stadion. De kaarten voor bedrijven en ondernemers combineren sport, zakelijkheid en plezier. De kaarten bevatten de volgende luxe:

  • Wedstrijdkaarten uit categorie 1
  • Exclusieve toegang tot skyboxen en gastvriendelijke ruimten
  • Een ontvangstruimte met bediening
  • Champagne
  • Grote en uitgebreide keuze uit luxe eten en drinken
  • Buffet op de zitplaats
  • Officieel toernooiprogramma en wedstrijdoverzicht
  • Gratis parkeren

  EK 2024 gastvrijheid voor bedrijven en supporters

  Het programma voor de gastvrijheid tijdens het EK 2024 bestaat uit verschillende elementen. Hierdoor heeft iedereen de vrijheid en flexibiliteit om een eigen programma samen te stellen, afhankelijk van hun wensen en beschikbare tijd. Ondernemingen die wensen deel te nemen in de voordelen van het EK 2024 gastvrijheidsprogramma zullen zeer zeker een aanbod vinden die precies past binnen hun wensen. Het programma is gesplitst in twee verschillende producten: de Gold Experience en de Platinum Experience. De Gold Experience bevat een Pass a la Carte, Ultimate Pass en een Stadion Pass. Het EK 2024 is de ultieme kans om als ondernemers in contact te komen met andere ondernemers. Ondernemers kunnen een uitgebreid netwerk opbouwen en/of hun bestaande relaties onderhouden. Er zijn 100.000 pakketten vanaf € 900, verkrijgbaar vanaf 2014.

  Het EK voetbal is namelijk de grootste business club van Europa. De UEFA zal haar gasten ontvangen, zoals ze zelf ook graag ontvangen willen worden. De gastvrijheid zal in elk stadion en in elke speelstad gelden. Iedereen die te maken heeft met het EK 2024 zal met voorkeur behandeld worden door de UEFA.

  Aan het gastvrijheidsprogramma van het EK in 2012 namen meer dan 1.200 ondernemingen uit 60 landen deel.

  Regels voor de EK 2024 kaartverkoop

  Om te verzekeren dat EK 2024 kaarten eerlijk verdeeld worden en om zoveel mogelijk fans een kans te geven om wedstrijden te kunnen gezoeken, gelden een aantal regels.

  • Elke persoon die een wedstrijd wil bezoeken moet in bezit zijn van geldige kaarten, ongeacht zijn/haar leeftijd.
  • Om kaarten te kunnen kopen, moet men tenminste 18 jaren oud zijn.
  • Klanten kunnen maximaal 4 kaarten per wedstrijd bestellen.
  • Klanten kunnen alleen kaarten bestellen uit één categorie per wedstrijd. Om de kans op kaarten te vergroten, klanten kunnen akkoord gaan om kaarten uit andere categorieën te accepteren. Zij krijgen dan kaarten uit één hogere of lagere categorie toegewezen.
  • Klanten kunnen alleen kaarten kopen voor één wedstrijd per dag.
  • Elke persoon kan slechts één account openen om kaarten te kopen.
  • Kaarten zijn te koop voor individuele personen. Bedrijven die meerdere kaarten willen kopen, moeten de kaarten bestellen die speciaal voor bedrijven en ondernemers zijn.
  • Kaarten zijn te winnen via loterijen en spelcompetities. Alleen officiële partners van de UEFA zijn bevoegd om kaarten weg te geven.
  • Het EK 2024 is een evenement waar niet gerookt mag worden.
  • Elke kaart behoort toe aan één zitplaats, ongeacht wie het eerste komt.

  De organisatie behoudt zich het recht voor om alle mogelijke stappen te ondernemen tegen alle vormen van zwarte markt. De UEFA adviseert dan ook streng om alleen kaarten via officiële kanalen te kopen. Kaarten die gekocht zijn buiten de officiële kanalen kunnen ongeldig zijn of niet bestaan. Mensen met dergelijke kaarten wordt de toegang tot de stadions ontzegd.

  Veel gestelde vragen (FAQ) over de tickets

  Hoe duur zijn de EK 2024 tickets?

  Het duurste EK 2024 ticket kost € 1.000 voor de finale (categorie 1), het goedkoopste ticket kost € 30 voor de groepsfase (categorie 3).

  Hoeveel EK 2024 tickets worden verkocht?

  Er zullen totaal 2,7 miljoen EK 2024 tickets verkocht worden.

  Wanneer start de kaartverkoop voor het EK 2024?

  De kaartverkoop voor het EK 2024 start op 3 oktober 2023.

  Datum gepubliceerd: 27-04-2018 | Datum bijgewerkt: 16-11-2023 | Auteur:

  Reageren


  8 reacties op 'EK 2024 kaarten en prijzen - tickets EK 2024 kopen'

  rkbs

  Zijn er nog losse tickets te koop voor de ek-wedstrijd ned-oostenrijk 25 juni 3pers.

  Geplaatst op 25-03-2024 om 16:53
  Timo willems

  Beste

  Is het mogelijk om mijn kaart op een andere naam te zetten aan een persoon dat ik ken? En dat hij zo de kaart van mij kan overkopen omdat ik niet aanwezig zijn op de wedstrijd waarvoor ik een kaart heb gekocht.

  Geplaatst op 13-03-2024 om 21:52
  Ali erkan

  Ik zou graag in aanmerking willen komen van 4 kaarten van deze wedstijden van turkije -portugal 2 kinderen en 2 volwassenen

  Geplaatst

  Geplaatst op 12-01-2024 om 16:24
  Jan Jonker

  Ik zou graag in aanmerking willen komen van twee kaarten per wedstijden van Nederland-Oostenrijk en Frankrijk-Nederland.

  Geplaatst op 29-12-2023 om 20:20
  Wim Muijs

  Kun je de ticket wedstrijden die je zijn toegewezen omruilen voor tickets van je eigen land?

  Geplaatst op 04-12-2023 om 19:16
  Davy

  Hoe kan ik mijn 'ticketing emailadres' veranderen? Ik zag dat de e-mail op mijn facebook niet meer bestond. Ik zou dus niet aan de tickets geraken als ze op deze mail worden verstuurd.

  Bedankt!

  Geplaatst op 25-10-2023 om 12:33
  vraag ticket doorverkopen

  Hoi weet iemand of ik (volwassen) mee zou kunnen dingen naar tickets en ze dan aan mijn zoon kan doorverkopen? Hij wordt in december pas achttien en wil met vrienden die tijdens EK allemaal 18 zijn en nu nog niet naar wedstrijden.
  Dank voor wie het weet.

  Vraag 2, staat je geboortedatum op je ticket?

  Geplaatst op 16-10-2023 om 19:33
  Buddy

  Hoe duur zijn de goedkoopste finale tickets?

  Geplaatst op 09-09-2023 om 20:22

  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  EK 2024 kaarten kopen is het veiligst via een betrouwbare verkoper. Alles over de tickets voor het EK 2024: prijzen, voorverkoop, en waar kaarten kopen.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Independer Energie