EK 2024 pool - deelname, regels, tips en prijzen

Speel mee met de EK pool 2024 en voorspel de uitslagen van het EK voetbal. Strijd in een pool tegen familie, vrienden en collega's en bewijs jouw kennis van het EK voetbal in Duitsland. Doe mee en maak het toernooi nog spannender! Met deze tips maak je grote kans de pool te winnen.

Wil je de EK-ervaring nog spannender maken? Doe dan mee met de pool van het EK 2024 en maak kans op fantastische prijzen! In dit artikel lees je alles over hoe je kunt deelnemen aan de pool, de regels en puntentelling van de pool en welke prijzen je kunt winnen.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Een EK pool is het tegen een aantal personen voorspellen van de uitslagen van het voetbaltoernooi. Een poule is een groep teams van een toernooi.

  Andere websites met een EK pool

  Op het internet zijn een aantal websites die een EK pool aanbieden. In een aantal gevallen is de pool onderdeel van de reclame van een merk of winkel. In andere gevallen richt de website zich geheel op de voetbalpool zelf.

  Gratis voetbalpool

  Het registreren bij een voetbalpool is vaak gratis, terwijl je wel mee kan spelen voor mooie prijzen. Bij een aantal pools maak je door een kleine inleg kans op grotere prijzen.

  Aanmelden bij een gratis EK pool is vaak heel eenvoudig. Je hoeft relatief weinig gegevens in te vullen, waardoor je je binnen een paar minuten al geregistreerd hebt.

  Na het aanmelden kun je de EK-wedstrijden gratis gaan voorspellen. Ook het berekenen van de punten wordt door de website gedaan, zodat je je volledig kan richten op het invullen van de voetbalpool.

  Een eigen EK pool organiseren

  Veel voetbalfans starten een EK pool met familie, vrienden en collega's. Een eigen EK pool organiseren is mogelijk bij veel online pools.

  Een eigen EK pool is een sub-pool waarin je speelt tegen een selecte groep personen, zoals familie, vrienden of collega's. Bij een eigen EK pool heb je een eigen ranglijst, terwijl het rekenwerk door de website wordt gedaan. Natuurlijk kun je onderling ook afspreken om een klein bedrag in te leggen en prijzen te verdelen.

  Een eigen pool kan je een eigen naam geven. Veel mensen kiezen voor hun bedrijfsnaam als ze spelen met collega's of de familienaam bij het strijden tegen familieleden. Het is uiteraard ook mogelijk om fictieve of creatieve namen te verzinnen voor je eigen voetbalpool.

  Voordeel van een eigen EK pool organiseren bij een grote website, is dat je tegelijk ook meespeelt in de algemene ranglijst. Je punten tellen namelijk ook mee om mee te doen voor de grotere prijzen van de betreffende site.

  EK pool in Excel

  Een EK pool in Excel is een voetbalpool waarbij de deelnemers de uitslagen invullen in het spreadsheet van Excel. Het programma is uitermate geschikt voor het invullen van de uitslagen en uitrekenen van de punten.

  Echter kost het behoorlijk veel tijd om alle formules te maken, waardoor de ranglijst automatisch berekend wordt. Het maken van een pool in Excel is behoorlijk foutgevoelig en bewerkelijk.

  Op internet zijn wel een aantal Excel-modellen te vinden waarin je EK-uitslagen kan voorspellen. Deze bestanden zijn echter vaak beveiligd met een wachtwoord, waardoor je er geen eigen draai aan kan geven. Ook ben je gebonden aan de regels en puntentelling van de maker.

  Makkelijker dan in Excel is het om een EK pool via een online website te beginnen. De website berekent automatisch de punten, zodat de score vlak na het laatste eindsignaal al bekend is. Verder kan je medespelers uitnodigen via een e-mail. Bijkomend voordeel is dat de meeste online EK pools ook prijzen aanbieden.

  EK pool invullen

  De EK pool invullen doe je door de uitslagen van de 64 wedstrijden te voorspellen. De groepswedstrijden zijn voor aanvang van het toernooi bekend, maar de knock-out fase wordt duidelijk na de groepsfase.

  Voorspellen groepswedstrijden

  Het invullen van de groepswedstrijden kun je dus vooraf doen. Je hebt daarbij alle tijd om informatie te verzamelen en je goed voor te bereiden. Toch kan het EK anders verlopen dan jij voorspelt. Gelukkig kan je bij veel EK pool de uitslagen tot enkele minuten voor de aftrap nog snel invullen.

  Voorspellen knock-out wedstrijden

  De knock-out wedstrijden worden pas bekend als de groepsfase eindigt. Bij sommige EK pools moet je vooraf aangeven welke landen jij in de knock-out fase verwacht. Je kunt dan punten verdienen voor het juist voorspelde team per fase. Uitslagen hoeven dan niet meer ingevuld te worden.
  Bij andere EK pools worden de juiste landen gedurende het toernooi ingevuld, en kan je de uitslagen gaan voorspellen.

  Tips bij het invullen van een EK pool

  Tips bij het invullen van een EK pool helpen je om meer kans te maken op de overwinning en eventuele prijzen. Ga je voor de meest voorspelbare uitslagen, of ga je voor de uitzonderlijke verrassingen.

  Als je invult wat iedereen invult, zul je nooit bovenaan de ranglijst eindigen. Er zullen altijd underdogs zijn die een topfavoriet op gelijkspel weten te houden. Elk toernooi wordt een groot voetballand al in de groepsfase uitgeschakeld. Het is echter de kunst om de afwijkingen te signaleren.

  Een tip is om niet te veel verrassingen te voorspellen. Je zal in dat geval veel wedstrijden fout hebben, en slechts bij elke duels het maximale aantal punten scoren. Toch bestaat de groepsfase uit slechts drie wedstrijden, en is het goed mogelijk dan een klein voetballand toch doorstroomt naar de knock-out ronde.

  Een andere tip is om niet te grote uitslagen in te vullen in je voetbalpool. De meeste EK-wedstrijden eindigen in 1-0, 0-1, 0-0 of 1-1. Grote uitslagen als 3-3 komen zelden voor, maar kunnen je wel net wat extra punten opleveren mocht de situatie zich voor doen.

  Uitslagen en bonusvragen bij een EK pool

  De basis van een EK pool is het voorspellen van uitslagen van de wedstrijden. Dit betekent dat je zo goed mogelijk inschat hoeveel doelpunten elk team zal scoren. Daarbij moet je dus ook nadenken over welk team zal winnen.

  Verder kun je veel bonuspunten verdienen met extra vragen. Hierbij valt te denken aan het voorspellen van het winnende land, de topscorer van het toernooi of het aantal gele/rode kaarten. Bij sommige websites kun je dit zelfs per wedstrijd invullen, waardoor jij je nog beter kan onderscheiden van de rest.

  Ook specifieke vragen over het Nederlands Elftal of de Rode Duivels komen vaak voor, zoals wie het eerste doelpunt maakt of hoe ver Oranje het schopt in het toernooi.

  Puntentelling EK pool

  De puntentelling van een EK pool is vaak afhankelijk van de ingevulde uitslagen. Hoe dichter jouw voorspellen bij de waarheid zit, hoe meer punten je kan verdienen.

  • Als je een uitslag helemaal goed voorspelt hebt, dan krijg je het maximale aantal punten voor die wedstrijd.
  • Als je de uitslag niet helemaal goed hebt, maar de winnaar/gelijkspel wel, dan krijg je iets minder punten.
  • Als je de winnaar/gelijkspel niet goed hebt, maar het aantal doelpunten van één van de teams wel, dan krijg je nog iets minder punten.
  • Als je het aantal doelpunten van de teams ook niet goed voorspelt hebt, dan ontvang je meestal geen punten.

  In de algemene ranglijst van de voetbalpool worden alle behaalde punten bij elkaar opgeteld. In deze ranglijst staan alle deelnemers van die website. Ook tellen dezelfde punten mee voor een eigen pool.

  Datum gepubliceerd: 20-02-2023 | Datum bijgewerkt: 04-06-2024 | Auteur:

  Reageren


  1 reacties op 'EK 2024 pool - deelname, regels en fantastische prijzen'

  Rob Plum

  Is er reeds een ek-pool beschikbaar voor te downloaden?
  Ik zou graag met een groep collega’s een pool maken.

  Geplaatst op 27-03-2024 om 19:34

  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  Doe mee met de EK 2024 pool en win fantastische prijzen! Lees alles over je deelname, de regels en puntentelling van de pool. Met deze tips win je de pool!


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.