EK 2024 lied en anthem - songtekst, video en artiest van de song

Het EK 2024 lied en anthem is een belangrijk onderdeel van het Europees Kampioenschap voetbal. Het lied weerspiegelt de sfeer en emotie van het toernooi en draagt bij aan de beleving van de fans. In deze complete gids vind je alles wat je moet weten over het EK 2024 lied, van de artiesten die het nummer hebben gemaakt tot de songtekst en de betekenis achter de muziek.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  De EK-song hoopt positiviteit, hoop en vastberadenheid uit te stralen, zodat elk team kan slagen op het toernooi. Ook moet het lied een gevoel van saamhorigheid creëren.

  Samenwerking tussen Martin Garrix en U2-bandleden

  Martin Garrix produceerde het vorige EK-lied 'We are the people'. De Nederlandse DJ en producer was door de UEFA aangewezen om de song voor het EK voetbal te maken. Hij deed dit samen met niemand minder dan Bono en The Edge van U2.

  We are the people was de officiële song voor het EK die een maand voor de aftrap gereleased is. De song is geschreven om de festiviteiten en het voetbal te vieren. Het gaat over de problemen waar men in de wereld mee kampt en over een gezamenlijke oplossing voor die problemen.

  De visie van Garrix kwam tot leven op het moment dat Bono en The Edge van de legendarische band U2 overeenstemming over deelname aan het lied. Bono heeft de songteksten geschreven en melodieën gemaakt, terwijl The Edge gitaarriffs toevoegde.

  Het lied dat door deze grote wereldartiesten gecomponeerd is, is bedoeld om voetbalfans in de stemming te brengen richting en tijdens het Europees Kampioenschap.

  Bekijk de EK video via Youtube

  De song van de vorige editie van het EK voetbal kun je bekijken en luisteren via Youtube.

  Lyrics en songteksten van de EK song

  De lyrics zijn de songteksten van de vorige editie van het EK-song.

  We're A Million Volts In A Pool Of Light,
  Electricity In The Room Tonight
  Born From Fire, Sparks Flying From The Sun
  Hey, I Hardly Know You, Can I Confess,
  I Feel Your Heart Beating In My Chest
  If You Come With Me, Tonight Is Gonna Be The One

  Cause You've Faith And No Fear For The Fight
  You Pull Hope From Defeat In The Night
  There's An Image Of You In My Mind
  Could Be Mad But You Might Just Be Right

  We Are The People We've Been Waiting For
  Out Of The Ruins Of Hate And War
  Army Of Lovers Never Seen Before
  We Are The People We've Been Waiting For
  We Are The People Of The Open Hand
  Streets Of Dublin To Notre Dame
  We'll Build It Better Than We Did Before
  We Are The People We've Been Waiting For
  We Ar The People We've Been Waiting For

  Broken Bells And A Broken Church
  A Heart That Hurts Is A Heart That Works
  From A Broken Place That's Where The Victory's Won

  Cause You've Faith And No Fear For The Fight
  You Pull Hope From Defeat In The Night
  There's An Image Of You In My Mind
  Could Be Mad But You Might Just Be Right

  We Are The People We've Been Waiting For
  Out Of The Ruins Of Hate And War
  Army Of Lovers Never Seen Before
  We Are The People We've Been Waiting For
  We Are The People Of The Open Hand
  Streets Of Dublin To Notre Dame
  We'll Build It Better Than We Did Before
  We Are The People We've Been Waiting For
  We Are The People We've Been Waiting For

  Bekendmaking door Martin Garrix in Amsterdam

  Garrix mocht het anthem produceren voor het hoofdtoernooi in 2021, evenals muziek voor andere evenementen rondom het EK voetbal en achtergrondmuziek voor tijdens de tv-uitzendingen. De 23-jarige DJ maakte tijdens het Amsterdam Dance Event op zaterdag 19 oktober 2019 zelf bekend dat hij voor deze klus gevraagd is.

  EK lied door Martin Garrix
  EK lied door Martin Garrix

  "Het is een ongelooflijke eer om gevraagd te worden om de officiële song voor het EK voetbal te maken. Ik ben erg enthousiast om het iedereen te laten horen", zei de DJ. "Het toernooi volgende zomer zal de fans dichterbij de actie brengen dan ooit, en ik hoop dat iedereen in Europa door het lied deel wordt van het evenement."

  "Het is een gek idee dat EURO 2020 in 12 verschillende steden georganiseerd gaat worden, maar het is de perfecte manier om het 60-jarig bestaan te vieren. Muziek is mijn passie, maar ik ben ook een enorme voetbalfan. Daarom is het voor mij extra speciaal dat ik het officiële lied mag produceren voor het grootste EK ooit."

  Het EK-lied kun je luisteren via Youtube. De lyrics en de video van de officiële track zijn te bekijken. De gehele versie van het EK-lied zal voor het eerst te horen zijn tijdens de openingsceremonie vóór aanvang van de openingswedstrijd.

  Andere artiesten van een EK song

  2021: Martin Garrix - We are the people: de Nederlandse DJ maakte tijdens het Amsterdam Dance Event bekend gevraagd te zijn om het het EK-lied te produceren.

  2016: David Guetta ft. Zara Larsson - This One's For You: de Franse DJ mocht het lied schrijven voor het EK in zijn eigen land, samen met de Zweedse zangeres Larsson. Alle voetbalfans mochten bijdragen aan het lied.

  2012: Oceana - Endless Summer: de Duitse zangeres Oceana Mahlmann mocht het lied voor het EK 2012 schrijven. Dit EK werd gehouden in Oekraïne en Polen, waar de song erg hoog in de hitlijsten stond.

  2008: Enrique Iglesias - Can You Hear Me: voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk werd de Spaanse zanger gekozen voor de themasong. Hij is de zoon van ex-Real Madrid reserve keeper Julio Iglesias.

  2004: Nelly Furtado - Forca: deze Portugese zangeres mocht het lied voor het EK in haar eigen land maken. Forca betekent zoals iets als "keep going" of "kick ass".

  2000: E-Type - Campione 2000: voor het EK in Nederland en België werd geen Nederlandse of Belgische artiest gekozen. E-Type is een Zweedse dance-act, waarna we na afloop nooit meer iets van hoorden.

  1996: Simply Red - We're In This Together: de meeste Engelse supporters verwachten dat Three Lions van Baddiel and Skinner het officiële lied voor hun EK werd, vanwege het refrein "it's coming home". Simply Red was daadwerkelijk door de UEFA aangewezen als artiest.

  1992: Towe & Peter Jöback - More Than A Game: deze song heeft iets weg van ABBA en bereikte de 30e plek in de Zweedse hitlijsten.

  Veel gestelde vragen (FAQ) over het lied

  Welke artiest schrijft het officiële EK 2024 lied?

  Martin Garrix produceert het officiële EK 2024 lied. De Nederlandse DJ en producer is door de UEFA aangewezen om de song voor EURO 2024 te maken.

  Hoe heet het officiële EK 2024 lied?

  Het is nog niet bekend hoe het officiële EK 2024 lied heet. De naam van de song is nog niet bekend gemaakt.

  Welke artiesten hebben een lied voor het EK voetbal gemaakt?

  Sinds 1992 maken artiesten liederen voor het EK voetbal. Deze artiesten hebben een lied gemaakt:

  • 2021: Martin Garrix
  • 2016: David Guetta & Zara Larsson
  • 2012: Oceana
  • 2008: Enrique Iglesias
  • 2004: Nelly Furtado
  • 2000: E-Type
  • 1996: Simply Red
  • 1992: Towe & Peter Jöback
  Datum gepubliceerd: 20-02-2023 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  EK 2024 lied weerspiegelt de sfeer en emotie. Alles over het EK-lied, inclusief artiest, songtekst en betekenis. Bekijk de video en luister het anthem.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Amazon