EK 2024 lied en anthem - songtekst, video en artiest van de song

Het EK 2024 lied en anthem is een belangrijk onderdeel van het Europees Kampioenschap voetbal. Het lied weerspiegelt de sfeer en emotie van het toernooi en draagt bij aan de beleving van de fans. In deze complete gids vind je alles wat je moet weten over het EK 2024 lied, van de artiesten die het nummer hebben gemaakt tot de songtekst en de betekenis achter de muziek.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Lees alles over de officiële artiesten van het EK 2024; Meduza, OneRepublic en Kim Petras. Ontdek hoe deze getalenteerde artiesten samenwerken aan het officiële lied voor het toernooi en hoe het de passie, eenheid en diversiteit van EURO 2024 weerspiegelt.

  Meduza, OneRepublic en Kim Petras: de officiële artiesten van EURO 2024

  De Italiaanse DJ-groep Meduza, de Amerikaanse pop-rockreuzen OneRepublic en de Duitse pop-icoon Kim Petras zijn aangekondigd als de officiële artiesten voor het EK 2024. Deze getalenteerde artiesten zullen hun krachten bundelen om het officiële lied voor het toernooi te creëren, dat belooft het hart en de soundtrack van de zomer te worden.

  Meduza: passie voor prestigieuze evenementen

  De Italiaanse DJ/producer-supersterren van Meduza, die in 2019 genomineerd waren voor een Grammy Award, zijn opgetogen om bij te dragen aan zo'n prestigieus evenement. Ze delen hun enthousiasme: "Het is een eer om een lied te creëren dat de passie van EURO 2024 weerspiegelt en resoneert met onze mede-voetbalfans."

  OneRepublic: miljoenen verkopen en Grammy nominaties

  OneRepublic, bekend om miljoenen platenverkopen, miljarden streams, hits die de hitlijsten domineren en een nominatie voor een Grammy, wordt beschouwd als een van de meest succesvolle bands van de 21e eeuw. Zanger Ryan Tedder, winnaar van drie Grammy Awards, deelt zijn opwinding: "Optreden tijdens de sluitingsceremonie van het EK 2024 in Berlijn is een ongelooflijke kans en eer voor elke artiest, maar het is echt opwindend voor mij persoonlijk."

  Kim Petras: Duitse popsensatie met Grammy-winnende successen

  Kim Petras, de Duitse pop-sensatie die ongelooflijke populair is geworden met haar wereldwijde Grammy-winnende samenwerking met Sam Smith in 2023, is ook verheugd om deel uit te maken van dit project. Ze deelt haar opwinding: "In mijn thuisland Duitsland is voetbal altijd een groot ding geweest. Niets kan een grotere eer voor me zijn, en ik kijk er naar uit om samen met Meduza en OneRepublic het officiële lied voor het EK voetbal in 2024 te creëren!"

  Artiesten van het EK 2024: Meduza, OneRepublic en Kim Petras
  Artiesten van het EK 2024: Meduza, OneRepublic en Kim Petras

  UEFA's visie: eenheid door voetbal en muziek

  Guy-Laurent Epstein, de Marketing Director van UEFA, benadrukt: "Het combineren van de meest populaire passiepunten van mensen, namelijk muziek en voetbal, is ideaal om een meeslepende ervaring van EURO 2024 te creëren. Meduza, OneRepublic en Kim Petras belichamen met hun gevarieerde en uitzonderlijke talent onze visie van eenheid door voetbal."

  Het EK 2024 als hoogtepunt van voetbal en cultuur

  Met de belofte van een officieel lied dat de passie, eenheid en diversiteit van het EK 2024 weerspiegelt, staat het toernooi op het punt een mijlpaal te worden. De live-uitvoering van het officiële lied door Meduza, OneRepublic en Kim Petras tijdens de afsluitceremonie zal een spectaculaire finale zijn, waar voetbal en cultuur samenkomen in een viering van Europese trots.

  Andere artiesten van een EK song

  2024: Meduza, OneRepublic & Kim Petras.

  2020: Martin Garrix - We are the people: de Nederlandse DJ maakte tijdens het Amsterdam Dance Event bekend gevraagd te zijn om het het EK-lied te produceren.

  2016: David Guetta ft. Zara Larsson - This One's For You: de Franse DJ mocht het lied schrijven voor het EK in zijn eigen land, samen met de Zweedse zangeres Larsson. Alle voetbalfans mochten bijdragen aan het lied.

  2012: Oceana - Endless Summer: de Duitse zangeres Oceana Mahlmann mocht het lied voor het EK 2012 schrijven. Dit EK werd gehouden in Oekraïne en Polen, waar de song erg hoog in de hitlijsten stond.

  2008: Enrique Iglesias - Can You Hear Me: voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk werd de Spaanse zanger gekozen voor de themasong. Hij is de zoon van ex-Real Madrid reserve keeper Julio Iglesias.

  2004: Nelly Furtado - Forca: deze Portugese zangeres mocht het lied voor het EK in haar eigen land maken. Forca betekent zoals iets als "keep going" of "kick ass".

  2000: E-Type - Campione 2000: voor het EK in Nederland en België werd geen Nederlandse of Belgische artiest gekozen. E-Type is een Zweedse dance-act, waarna we na afloop nooit meer iets van hoorden.

  1996: Simply Red - We're In This Together: de meeste Engelse supporters verwachten dat Three Lions van Baddiel and Skinner het officiële lied voor hun EK werd, vanwege het refrein "it's coming home". Simply Red was daadwerkelijk door de UEFA aangewezen als artiest.

  1992: Towe & Peter Jöback - More Than A Game: deze song heeft iets weg van ABBA en bereikte de 30e plek in de Zweedse hitlijsten.

  Veel gestelde vragen (FAQ) over het lied

  Welke artiest schrijft het officiële EK 2024 lied?

  Martin Garrix produceert het officiële EK 2024 lied. De Nederlandse DJ en producer is door de UEFA aangewezen om de song voor EURO 2024 te maken.

  Hoe heet het officiële EK 2024 lied?

  Het is nog niet bekend hoe het officiële EK 2024 lied heet. De naam van de song is nog niet bekend gemaakt.

  Welke artiesten hebben een lied voor het EK voetbal gemaakt?

  Sinds 1992 maken artiesten liederen voor het EK voetbal. Deze artiesten hebben een lied gemaakt:

  • 2021: Martin Garrix
  • 2016: David Guetta & Zara Larsson
  • 2012: Oceana
  • 2008: Enrique Iglesias
  • 2004: Nelly Furtado
  • 2000: E-Type
  • 1996: Simply Red
  • 1992: Towe & Peter Jöback
  Datum gepubliceerd: 20-02-2023 | Datum bijgewerkt: 04-12-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  EK 2024 lied weerspiegelt de sfeer en emotie. Alles over het EK-lied, inclusief artiest, songtekst en betekenis. Bekijk de video en luister het anthem.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Independer Energie