De officiële mascotte voor het EK 2024 is onthuld

De officiële mascotte voor het EK 2024 is onthuld! In de voetsporen van illustere grootheden zoals Berni, Goaliath, Rabbit en Kinas staat een beer, een historische primeur voor het toernooi. 

Lees alles en bekijk foto's en afbeeldingen van de EK 2024 mascotte.

Deze berenmascotte zal vanavond aan het Duitse publiek worden voorgesteld in de Arena AufSchalke, waar het gastland het in een vriendschappelijke wedstrijd opneemt tegen Colombia. De mascotte benadrukt zijn ambitie om kinderen in heel Europa te inspireren om actief te worden en hun liefde voor voetbal en zijn waarden aan te moedigen.

De officiële mascotte voor het EK 2024 is onthuld

"Als ouder weet ik hoe belangrijk het is om de verbeelding van kinderen te stimuleren," legt Phillip Lahm, toernooidirecteur van EURO 2024, uit. "Met de lancering van onze toernooimascotte hopen we een leuk en sympathiek personage te creëren dat hen inspireert om van voetbal te genieten."

Celia Šaši?, toernooidirecteur van EURO 2024 en vicepresident van de DFB, voegt toe: "Je kunt niet vroeg genoeg de basis leggen voor beweging, speelsheid en teamgeest. Het is geweldig om te zien dat UEFA de volgende generatie inspireert om zelfvertrouwen op te bouwen, een actieve levensstijl te leiden en het belang van teamgeest te begrijpen - allemaal belangrijke levenslessen die hun toekomst zullen vormen. Deze mascotte zal die krachtige boodschap overbrengen."

En over twee weken zal hij ook een naam hebben, gekozen door kinderen in het Football in Schools-programma van UEFA en door jou hier op UEFA.com.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-06-2023 11:48 | Bijgewerkt op: 20-06-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De officiële mascotte voor het EK 2024 is onthuld! De beer is tijdens Duitsland - Colombia gepresenteerd en inspireert kinderen actief te worden.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN