De speelsteden van het EK 2024

Het EK 2024 zal volgend jaar plaatsvinden in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli 2024 zitten we weer gespannen voor de buis. Het laatste grote toernooi was het WK in 2006 waar we geen goede herinneringen aan hebben. Hopelijk kan dat met nieuw talent volgend jaar veranderd worden. Maar in welke Duitse steden gaat Oranje ten strijd? Voor de echte fans zijn de live score voetbal uitslagen een must om te volgen.

De speelsteden van het EK 2024

De stadions van het EK 2024

Negen van de stadions die gebruikt werden tijdens het WK 2006 zullen opnieuw gebruikt worden voor Euro 2024. Locaties zoals het Olympiastadion in Berlijn, waar de finale zal plaatsvinden. De Allianz Arena in München zal de halve finales zal hosten.

De stadions zijn verspreid over Berlijn, Keulen, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München en Stuttgart. Düsseldorf, dat niet gebruikt werd in 2006, is de tiende locatie.

Speelsteden van het EK 2024

De speelsteden van Euro 2024 zijn een mix van historische charme en moderne flair. Van Berlijn tot Stuttgart, elke stad biedt unieke bezienswaardigheden en een rijke voetbalgeschiedenis. Laten we een kijkje nemen.

  • Berlijn: De bruisende hoofdstad van Duitsland, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen.
  • Keulen: Bekend om zijn kathedraal, een historisch monument in het hart van het Rijn-Ruhrgebied.
  • Dortmund: De bierhoofdstad van Duitsland, waar voetbal en brouwerijen een goede combinatie vormen.
  • Düsseldorf: Een stad die mode en elegantie ademt, met geweldig bier.
  • Frankfurt: Het financiële kloppende hart van Duitsland, ultramodern.
  • Gelsenkirchen: Een stad gebouwd op industrie, waar het verleden de toekomst ontmoet.
  • Hamburg: Een havenstad, beroemd om zijn liberale geest en bruisende nachtleven.
  • Leipzig: De stad die grote componisten voortbracht en een rijke culturele erfenis heeft.
  • München: Beieren's hightech hoofdstad, waar traditie en innovatie samenkomen.
  • Stuttgart: Modern en dynamisch, de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste automerken.

Groepen en kwalificatie

Duitsland zal automatisch kwalificeren als gastland voor Euro 2024. De rest van de teams komt elkaar dit jaar in kwalificatieronden tegen. Voor meer informatie over de kwalificatie en het speelschema, ga naar de EK 2024 kwalificatie.

Conclusie

De herinneringen aan het laatste grote toernooi in Duitsland zijn misschien nog vers voor de Nederlandse fans. De stadions waarin Nederland speelde waren Leipzig, Stuttgart en Frankfurt. Ondanks de moedige inspanningen, verloren we uiteindelijk van Portugal in Neurenberg.

Het EK 2024 biedt een nieuwe kans, een nieuw begin. Lees het kwalificatieprogramma van Nederland in 2023 voor meer informatie over wanneer we spelen. De passie en het enthousiasme van de fans zullen ongetwijfeld weer oplaaien als de bal rolt in de gaststeden van Duitsland. Het belooft een spannend toernooi te worden, vol hoop en verwachtingen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-08-2023 09:30 | Bijgewerkt op: 23-08-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK 2024 zal volgend jaar plaatsvinden in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli 2024 zitten we weer gespannen voor de buis.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe