Duitsland en Turkije dienen bieddossier voor EK 2024 in

Duitsland en Turkije hebben hun bieddossier om het EK 2024 te mogen organiseren officieel ingeleverd bij de UEFA. De deadline is op vrijdag 27 april 2018 en geen enkel ander land heeft zich gemeld bij de Europese voetbalbond.

De Duitse en Turkse voetbalbonden hadden hun interesse in maart 2017 al kenbaar gemaakt, en hebben nu een uitgebreid docuement overhandigd waarin alle details uitgewerkt zijn.

De Duitse Football Association (DFB) bood het dossier aan op dinsdag 24 april 2018, terwijl de Turkish Football Federation (TFF) het dossier inleverde op donderdag 26 april 2018, een dag voor de deadline. DFB-voorzitter Reinhard Grindel en TFF-voorzitter Yildirim Demirören overhandigden de documenten in Nyon persoonlijk aan UEFA-secretaris generaal Theodore Theodoridis.

Volgens de Duitser Grindel levert zijn land een uitstekend bod voor een perfect georganiseerd toernooi, dat een goede kans biedt voor de UEFA om het voetbal in Europa verder te ontwikkelen. Door het EK 2024 te houden in het midden van Europa zullen alle deelnemers door veel supporters ondersteund worden. Duitsland wil mensen en landen samenbrengen door de waarden van voetbal en beschaafde samenleving zichtbaar te maken.

Demirören zei dat Turkije nu het beste bod ooit heeft neergelegd bij de UEFA. Het land heeft al drie keer eerder interesse getoond in de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal, maar heeft het toernooi nog nooit mogen organiseren. De partijen en overheden hebben alle garanties gegeven, zonder voorbehoud, waardoor het financiële succes van het EK 2024 gewaarborgd is. 

Duitsland werd vertegenwoordigd door Friedrich Curtius, Philipp Lahm en Celia Sasic. Turkije stuurde Servet Yardimci, Ali Dürüst, Cengiz ZülfikaroÄŸlu, Alaattin Aykaç, Mustafa ÇaÄŸlar, Kadir KardaÅŸ en Barış Telli.

De komende weken zal de UEFA beginnen met het evalueren van de ingediende dossiers. De voetbalbond zal eind september 2018 een geschreven rapport publiseren met hun bevindingen. Op 27 september 2018 zal men in Nyon stemmen wie het EK 2024 mag gaan organiseren.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-04-2018 11:00 | Bijgewerkt op: 27-04-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Duitsland en Turkije hebben hun bieddossier om het EK 2024 te mogen organiseren officieel ingeleverd bij de UEFA. De deadline is op vrijdag 27 april 2018.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN