Duitsland mag het EK 2024 organiseren en Turkije valt af

Het EK 2024 wordt door Duitsland georganiseerd. Turkije was ook in de race voor gastland, maar viel wederom af.

EURO 2024 is toegewezen aan Duitsland, waarmee de Duitsers voor de tweede maal het voetbaltoernooi mogen organiseren. In 1988 won het Nederlands Elftal het kampioenschap bij de oosterburen. In 2006 werd het WK voetbal in het land gespeeld.

Duitsland gastland EK 2024

Turkije verliest wederom

Turkije was de enige concurrent van favoriet Duitsland, maar werd uiteindelijk niet verkozen tot gastland. Hiermee grijpen de Turken voor de vierde keer naast de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal.

In 2008, 2012 en 2016 kregen ze telkens ook te weinig stemmen om als gastland te mogen fungeren.

Turkije verliest door schending mensenrechten

Dat Duitsland de meeste stemmen heeft gekregen is niet verwonderlijk. Beide landen hebben uiterst goede stadions beschikbaar, maar de Duitsers zijn licht in het voordeel bevonden.

De ligging van Turkije tussen drie continenten is in het voordeel van de Turken, omdat de voetbalsport hiermee een nog grotere doelgroep bereikt.

Wat betreft mensenrechten loopt Turkije echter fors achter, wat de voornaamste reden van hun verlies is. De UEFA wil hiermee een statement maken.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-09-2018 15:00 | Bijgewerkt op: 27-09-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK 2024 wordt door Duitsland georganiseerd. Turkije grijpt voor de 4e keer naast het voetbaltoernooi. Het EURO 2024 gastland kreeg de meeste stemmen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com