Duitsland zal mogelijk het EK voetbal 2024 gaan organiseren

Het EK 2024 zal aan Duitsland worden toegewezen, aldus de voorzitter van de Duitse voetbalbond. Wolfgang Niersbach is er 80% zeker van dat Duitsland het gastland wordt voor het EK voetbal in 2024.

Niersbach deed zijn uitspraak tijdens een sportcongres in Düsseldorf. "Ik ben optimistisch omdat we het al heel goed voorbereid hebben."

Ook Turkije doet een poging om de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal in 2024 binnen te halen. Duitsland verwacht echter dat zij eenvoudig zullen winnen van Turkije in de strijd om het gastheerschap.

Niersbach wil bondskanselier Angela Merkel overhalen om zijn plan te steunen. Duitsland heeft momenteel een tienjarenplan uitgestippeld om het voetbal naar een hoger niveau te tillen. De organisatie van het EK 2024 zal het hoogtepunt van dit plan moeten worden.

Onderdeel van het plan is een geheel nieuw opleidingscentrum in Frankfurt, wat maar liefst € 90 miljoen zal gaan kosten. De UEFA maakt in 2017 of 2018 bekend wie het gastland voor het EK voetbal mag worden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-02-2015 17:00 | Bijgewerkt op: 10-02-2015 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK 2024 zal aan Duitsland worden toegewezen. Wolfgang Niersbach is er 80% zeker van dat Duitsland het gastland wordt voor het EK voetbal in 2024.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com