Duurzaam in sport en samenleving belangrijk voor EK 2024

De Duitse voetbalbond DFB en de UEFA hebben nogmaals onderstreept hoe belangrijk duurzame ontwikkeling in sport en samenleving voor beide partijen is. Voorzitters van DFB en UEFA leggen uit hoe EURO 2024 zijn duurzaamheidsverplichtingen al nakomt.

Duurzaamheid in sport en samenleving is belangrijk voor EURO 2024

"Minder dan twee jaar voor het Europees Kampioenschap 2024 staan ​​we op de drempel tussen conceptualisering en implementatie. De anticipatie neemt toe. En dat geldt ook voor de verantwoordelijkheid voor ons als organisatoren", zei Bernd Neuendorf van de DFB.

"Voor het eerst in de geschiedenis van de EURO hebben we ervoor gezorgd dat duurzaamheidsdoelstellingen, zoals respect voor mensenrechten en het milieu, volledig zijn verankerd in de officiële toernooireglementen", zei Alexander Ceferin van de UEFA.

De organisatoren van EURO 2024 hebben al belangrijke stappen gezet om hun woorden kracht bij te zetten. Het wedstrijdschema van het toernooi is bijvoorbeeld ontworpen om het reizen voor teams en supporters tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd zullen de tien speelsteden volledig vertrouwen op de bestaande stadions en faciliteiten om de wedstrijden in te laten spelen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-09-2022 21:25 | Bijgewerkt op: 28-09-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Duitse voetbalbond DFB en UEFA hebben onderstreept hoe belangrijk duurzame ontwikkeling in sport en samenleving voor beide partijen is voor het EK 2024.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe