EK 2024 donderdag toegewezen aan Duitsland of Turkije

Het EK 2024 wordt toegewezen aan Duitsland of Turkije. De UEFA komt donderdag 27 september bijeen in Nyon om te stemmen wie het gastland mag zijn.

Geheime stemming

Landen willen allemaal graag een groot voetbaltoernooi organiseren en zijn bereid daar erg ver voor te gaan. Bij de toewijzing van het WK 2018 en 2022 zijn zelfs regels overschreden en hebben bestuursleden van de FIFA hun stemmen verkocht. De Wereldvoetbalbond heeft daarom besloten om de stemming openbaar te maken.

De Europese voetbalbond UEFA besluit echter nog steeds in de bestuurskamer over de toewijzing van het EK voetbal. Hierdoor blijft de stemming vooralsnog geheim. Wel heeft de bond strenge regels opgesteld voor bestuurders rondom de toewijzing van het voetbaltoernooi.

Duitsland favoriet

Duitsland is de grote favoriet om het EK 2024 te mogen organiseren. De voetbalgrootmacht organiseerde in 1988 het toernooi, toen Nederland voor de enige keer het Europees Kampioenschap voetbal won.

Turkije heeft al drie keer interesse getoond in het organiseren van een Europees Kampioenschap, maar verloor in 2008 van Oostenrijk/Zwitserland, in 2012 van Oekraïne/Polen en in 2016 van Frankrijk.

Duitsland klaagt over Nederlandse bestuurder

De Duitse voetbalbond heeft bij de UEFA geklaagd over Michel van Praag, bestuurslid van de UEFA. De Duitsers betichten Van Praag ervan openlijk zijn steun te betuigen aan Turkije, terwijl dat tegen de regels is. Van Praag heeft vorig jaar in Istanbul zelfs gesproken over het EK 2024.

Volgens Duitsland en de KNVB is er momenteel geen onenigheid meer tussen de partijen.

De stemming over wordt om 14:00 uur bekend gemaakt door voorzitter Aleksander Ceferin.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 26-09-2018 09:00 | Bijgewerkt op: 26-09-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!UEFA stemt of Duitsland of Turkije het EK2024 mag organiseren. De stemming over het gastland gebeurt donderdag in het geheim en is om 14u bekend.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie