EK 2024 loting vindt plaats in Hamburg in december 2023

De loting voor het EK 2024 vindt plaats in de meest noordelijke speelstad van het toernooi, Hamburg. In december 2023 bepaald de loting welke landen tegen elkaar spelen op het eindtoernooi.

De loting wordt gehouden in de Elbe Philharmonie Hal aan de rivier de Elbe in de havenstad. De 24 beste landen worden ingedeeld in 6 groepen.

Volgens Martin Kallen, CEO van de evenemententak van de UEFA, zegt uit te kijken naar de loting in Hamburg. De hal is een spectaculaire setting. Door de loting zullen de landen warm gemaakt worden voor het toernooi in de zomer van 2024.

Philipp Lahm, voormalig aanvoerder, zegt dat EURO 2024 grenzen zal verleggen en bruggen zal bouwen tussen de landen. Voetbal komt voor in elke laag van de bevolking en Duitsland zal een toernooi voor iedereen houden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-09-2020 20:00 | Bijgewerkt op: 11-09-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De EK 2024 loting vindt plaats in Hamburg in december 2023. De loting is in de Elbe Philharmonie Hal aan de rivier de Elbe in de havenstad.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport