EK 2024: Scheidsrechter Danny Makkelie en Nederlandse officials geselecteerd

De UEFA heeft de scheidsrechtersteams voor het EK 2024 aangekondigd. Achttien UEFA-officials en een team van scheidsrechters uit Argentinië zijn genomineerd om de 51 wedstrijden op het eindtoernooi in Duitsland te leiden.

Danny Makkelie: De Nederlandse trots op het EK

Scheidsrechter Danny Makkelie is geselecteerd voor het Europees kampioenschap voetbal van komende zomer. Hij maakt deel uit van de elitegroep van achttien arbiters voor het EK.

Nederlandse officials op het EK 2024

Naast Makkelie zullen vier andere Nederlanders een rol spelen op het EK in Duitsland.

  • Videoscheidsrechters: Pol van Boekel en Rob Dieperink.
  • Vierde officials: Serdar Gözübüyük en Johan Balder.

Danny Makkelie's EK-verleden

Voor Makkelie wordt dit zijn tweede EK-optreden. Op het vorige EK, in 2021, floot hij vier wedstrijden, waaronder de halve finale Engeland-Denemarken.

Voorbereiding van de officials op het EK 2024

De voorbereiding van de officials voor het EK 2024 omvat een cursus voor alle scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en videoscheidsrechters, die medio mei in Frankfurt, Duitsland, zal plaatsvinden.

  • Cursus voor alle officials in Frankfurt, Duitsland.
  • Tijdens het toernooi basiskamp in Frankfurt voor scheidsrechters en assistenten.
  • Videoscheidsrechters opereren vanuit het International Broadcast Centre in Leipzig.
Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 30-04-2024 12:16 | Bijgewerkt op: 30-04-2024 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Scheidsrechter Danny Makkelie en Nederlandse officials geselecteerd voor UEFA EURO 2024. Lees meer over de arbiters en voorbereiding op het EK.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl