EK-kwalificatiewedstrijd België-Zweden is gestaakt

Naar aanleiding van een vermoedelijke terroristische aanslag vanavond in Brussel is, na overleg met de twee teams en de lokale politie, besloten dat de EK 2024-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden wordt gestaakt.

Voor aanvang van de EK-wedstrijd schoot een man twee Zweedse voetbalfans dood in Brussel. Daarna plaatste hij een videoboodschap waarin hij zijn terreurdaad vertelde. Later die avond is de terrorist doodgeschoten door de politie.

Op het moment van stilleggen van de wedstrijd, halverwege het duel, was de stand gelijk, namelijk 1-1. Beide ploegen hebben aangegeven akkoord te gaan met een gelijkspel, na deze dramatische gebeurtenis.

België was op dat moment al gekwalificeerd voor het eindtoernooi, terwijl Zweden reeds uitgeschakeld was. Het gelijke spel heeft dus geen gevolgen op sportief gebied.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 16-10-2023 20:34 | Bijgewerkt op: 16-10-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!UEFA-verklaring over de UEFA EK 2024-kwalificatiewedstrijd België tegen Zweden.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe