Het EK 2024 komt eraan, wat moet je weten?

In 2024 strijden de Europese landen weer om de titel van het Europees Kampioenschap voetbal. Een gokje wagen op het EK 2024 is dus binnenkort weer mogelijk. Veel voetballiefhebbers kijken uit naar dit toernooi. In 2024 vindt het toernooi plaats in Duitsland en zullen de Europese ploegen verschillende Duitse steden aandoen. Het toernooi kent tien verschillende stadions in de verschillende steden. Uiteraard is al zeker dat Duitsland als gastland mee zal doen aan het EK. Als je graag wedt op voetbal, hebben we alvast wat informatie voor je.

Het EK 2024 komt eraan, wat moet je weten?

Het EK 2024 in Duitsland

Deze editie van het EK begint op 14 juni 2024 in Duitsland. Een maand later, op 14 juli 2024, wordt de finale gespeeld. De deelnemende landen zullen spelen in tien verschillende steden en stadions. In totaal leggen alle landen samen 51 verschillende wedstrijden af. Het is nog niet duidelijk hoe het speelschema er precies uit zal komen te zien. De eerste kwalificatieduels beginnen binnenkort en dan zal duidelijk worden welke landen er mee mogen doen. De lotingen voor de kwalificaties zijn op 9 oktober 2022 in Frankfurt gehouden.

Als alle kwalificatiewedstrijden zijn gespeeld, blijven de winnaars over. Deze landen worden dan ingedeeld in ieder een eigen poule. De poules worden tijdens een loting in december dit jaar bepaald in Hamburg.

Waar kun je op wedden?

Er zullen 24 landen meedoen aan het Europees Kampioenschap in Duitsland. Het gastland zal in ieder geval meedoen, maar wie de andere 23 landen worden, is nog niet bekend. De kwalificatierondes worden gespeeld in negen verschillende poules. Alleen de beste twee landen per poule spelen mee op het EK. Er zijn ook nog twee tickets te verdienen aan de hand van de Nations League. Waar kun je tijdens deze editie bij een betrouwbare online casino precies op wedden?

Uiteraard kun je van tevoren al bepalen wie de winnaar van het toernooi zal worden. Daarnaast kun je ook voorspellen welke speler op het EK de meeste doelpunten zal maken. Ook is het mogelijk het land van de topscorer aan te wijzen of te voorspellen welke twee landen in de finale zullen staan. Ten slotte kun je wedden op wie de groepswinnaars zullen worden en of er een winnaar zal zijn die nog nooit eerder het EK heeft gewonnen.

Terugblik WK 2022

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te wedden op het EK 2024 in Duitsland. Uiteraard bieden behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Voor Nederland hangt het ervan af hoe de spelers het onder Ronald Koeman zullen doen. Louis van Gaal was nog de bondscoach tijdens het WK 2022. Nederland werd uitgeschakeld door Argentinië. Met name van Frankrijk wordt er veel verwacht. Dat land wist de finale te spelen van het WK 2022, maar verloor deze weliswaar van Argentinië. Aangezien het EK een Europese aangelegenheid is, zullen goede voetballanden als Argentinië niet meedoen. Daardoor zijn ook de verwachtingen van landen als Polen, Spanje en Portugal hooggespannen. Na de kwalificatie komen de bookmakers doorgaans met de odds en is duidelijk hoeveel je inzet precies waard zal zijn bij winst.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 01-03-2023 18:27 | Bijgewerkt op: 01-03-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In 2024 strijden Europese landen weer om de titel van het Europees Kampioenschap voetbal. Een gokje wagen op het EK 2024 is dus binnenkort weer mogelijk.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie