Meer dan 20 miljoen ticketaanvragen voor EK 2024 Duitsland

Fans van over de hele wereld hebben meer dan 20 miljoen tickets aangevraagd voor het EK 2024 in Duitsland. Welke wedstrijden zijn het populairst? En uit welke landen is de meeste interesse?

Er zijn wereldwijd ruim 20 miljoen tickets aangevraagd door fans voor wedstrijden op het EK in 2024, wat blijk geeft van een enorme belangstelling voor het bijwonen van het eindtoernooi in Duitsland van 14 juni tot 14 juli 2024.

Er waren ruim 1,2 miljoen tickets beschikbaar tijdens de aanvraagperiode die eindigde op 26 oktober. Het eenvoudige en transparante proces voor het aanvragen van tickets, evenals wedstrijdtickets die verkrijgbaar zijn vanaf € 30, zijn een enorm succes gebleken bij fans over de hele wereld.

Meer dan 20 miljoen ticketaanvragen voor EK 2024 Duitsland

Statistieken van de eerste fase van de kaartverkoop voor het EK voetbal

In totaal zijn er tijdens de eerste verkoopperiode tussen 3 en 26 oktober 2023 ruim 20 miljoen ticketaanvragen uit 206 landen ontvangen, met 7,8 miljoen aanvragen in de eerste 24 uur.

Fans uit gastland Duitsland willen graag deel uitmaken van het toernooi op eigen bodem: zij vormen 65% van de ticketaanvragen, gevolgd door Engeland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk.

Fans van buiten Duitsland tonen interesse om verschillende gaststeden te ontdekken en hebben zich gemiddeld op drie verschillende locaties voor tickets aangemeld.

Buiten Europa waren de VS, Canada, Australië, China en Mexico de top 5 van landen - vanuit deze landen werden ruim 525.000 tickets aangevraagd.

De finale, de openingswedstrijd met gastland Duitsland en de andere twee wedstrijden in de groepsfase, waarbij Duitsland betrokken was, trokken de meeste belangstelling van de 51 wedstrijden.

Er werden maar liefst 2.295.665 kaartjes aangevraagd voor de finale, die op 14 juli 2024 in het Olympiastadion Berlijn zou plaatsvinden - 33 keer de capaciteit van het stadion.

Er zijn ruim 1.408.000 aanmeldingen ontvangen voor de openingswedstrijd, die op 14 juni 2024 in de voetbalarena van München wordt gespeeld - ongeveer 21 keer de capaciteit van de locatie.

Gemiddeld vroeg elke fan 13 kaartjes aan.

De gelukkige winnaars ontvangen uiterlijk 14 november bericht

Kaarten voor alle 51 wedstrijden worden begin november toegewezen door middel van een loterij waarbij alle aanmeldingen betrokken zijn. Succesvolle aanvragers worden uiterlijk 14 november geïnformeerd en gevraagd hun bestelling te bevestigen en het betalingsproces te voltooien om hun wedstrijdtickets veilig te stellen en hun kans om deel uit te maken van het evenement niet te verliezen.

Tickets waarvan het aankoopproces niet binnen de gestelde termijn is voltooid, gaan weer in de verkoop en fans die niet succesvol waren in de eerste verkoopfase, worden als eerste op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om ze te kopen op basis van hun rangorde in de loterij.

De volgende mogelijkheid om EK 2024 tickets aan te vragen is na de laatste loting op 2 december 2023, wanneer een miljoen tickets beschikbaar zullen worden gesteld aan fans via de 21 gekwalificeerde nationale bonden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 30-10-2023 21:16 | Bijgewerkt op: 30-10-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Fans van over de hele wereld hebben meer dan 20 miljoen tickets aangevraagd voor het EK 2024 in Duitsland. Welke wedstrijden zijn het populairst?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie