Mensenrechten zijn belangrijk bij toewijzing van EURO 2024

De UEFA gaat streng letten op de mensenrechten bij de toewijzing van het EK 2024. De enig geïnteresseerde landen zijn Duitsland en Turkije, dus de keuze voor de UEFA is beperkt.

Voordat één van de landen het Europees Kampioenschap voetbal mag gaan organiseren, moet het de arbeidsrechten en mensenrechten in het land goed op orde hebben. Ook moet corruptie bestreden worden, volgens UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 

"De bescherming van mensen- en arbeidsrechten is erg belangrijk voor de Europese voetbalbond. De UEFA kan niet vroeg genoeg beginnen met het aankondigen van hun strenge selectiebeleid. Duitsland en Turkije moeten bij het indienen van hun bid aan kunnen tonen dat ze de rechten kunnen waarborgen."

In september 2018 maakt de voetbalbond bekend welk land het EK voetbal in 2024 mag organiseren. Turkije heeft nog nooit een EK voetbal georganiseerd, terwijl Duitsland dat al in 1974 en 2006 gedaan heeft. Ook het WK voetbal is in 1988 in Duitsland gespeeld.

Door het aankondigen van het strenge selectiebeleid wil de UEFA voorkomen dat arbeiders uitgebuit worden, zoals nu wel gebeurt voor het WK 2022 in Qatar. De FIFA heeft veel kritiek gekregen vanwege de vele doden die vallen bij de bouw van de voetbalstadions.

Het strenge beleid geldt niet alleen voor het EK voetbal, maar voor alle wedstrijden van de UEFA.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 09-05-2017 19:00 | Bijgewerkt op: 09-05-2017 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA gaat streng letten op de mensenrechten en corruptie bij de toewijzing van het EK 2024. In september is bekend of Duitsland of Turkije gastland is.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN