Duitsland heeft interesse in de organisatie van het EK 2024

Duitsland heeft interesse in de organisatie van het EK 2024. De Duitse voetbalbond heeft dat vandaag bekendgemaakt. 

Tot nu toe zijn de Duitsers het enige land die het EK voetbal in 2024 wil organiseren. Mogelijk dat Turkije en Scandinavische landen ook een officieel bod zullen doen, maar geen van deze landen heeft dat bevestigd. 

In 2006 organiseerde Duitsland het Wereld Kampioenschap voetbal, waarbij de toewijzig achteraf niet goed bleek te zijn gegaan. Duitsland won de verkiezingen namelijk door in het geheim geld te betalen, iets wat Franz Beckenbauer nooit heeft toegegeven. Toch werd de voorzitter van de Duitse voetbalbond, Wolfgang Niersbach, later geschorst.

De nieuwe voorzitter, Reinhard Grindel, wil het EK 2024 naar zijn land halen. Daarbij moet de organisatie een voorbeeld vormen voor het hele Duitse voetbal. Ook moet het bod van Duitsland een inspiratie vormen wat betreft het toewijzen van de 10 speelsteden.

Duitsland heeft in 1988 het Europees Kampioenschap voetbal al eens eerder georganiseerd. Dit toernooi werd door Nederland gewonnen. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-01-2017 15:00 | Bijgewerkt op: 20-01-2017 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Duitsland heeft interesse in de organisatie van het EK 2024. In 1988 organiseerde de Duitsers ook al een EK voetbal, dat door Nederland werd gewonnen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com