Turkije wil EK 2024 voetbal organiseren en zal een bod doen

Turkije wil het EK 2024 voetbal organiseren. Op 2 maart zal het bod officieel bij de UEFA ingediend worden door de Turkse voetbalbond TFF. Volg hier alles omtrent de toewijzing van het EK 2024.

De Turkse minister van Sport Akif Cagatay Kilic en voorzitter Yildirim Demiroren hebben de interesse vandaag bevestigd. De voetbalbonden van Europa hebben tot 3 maart 2017 de tijd om hun officiële bod in te dienen bij de UEFA en de Turken zullen dit dus een dag voor het verstrijken van de deadline gaan doen.

Turkije had in het verleden al interesse in de organisatie van wedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020, maar zag daar in 2014 toch van af. Het EK 2020 wordt in verschillende landen gespeeld. Ook de Olympische Spelen 2020 en het EK 2016 werden niet aan Turkijke toegewezen.

Het EK 2024 wordt het grootste sportevenement dat Turkije heeft georganiseerd. Kilic zegt dat hij hoopt op een prachtige uitkomst voor zijn land. Het bod heeft volgens hem de goedkeuring van president Recep Tayyip Erdogan. De kans dat Turkije het EK 2024 mag organiseren is behoorlijk groot, aangezien de voetbalbond de laatste jaren flink vooruit is gegaan wat betreft de organisatie en de voetbalstadions. 

Voor de organisatie van het EK voetbal in 2024 heeft Turkije tot op heden alleen concurrentie van Duitsland. Daarnaast wordt verwacht dat Scandinavisch landen al dan niet gezamelijk een bod zullen doen. In 2018 maakt de UEFA bekend wie het gastland voor het EK 2024 wordt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-02-2017 19:00 | Bijgewerkt op: 15-02-2017 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Turkije wil het EK 2024 voetbal organiseren. Op 2 maart zal het bod bij de UEFA ingediend worden door de Turkse voetbalbond TFF. De uitslag is in 2018.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com