Landen uit Scandinavië willen EK 2024 voetbal organiseren

De Scandinavische landen willen het Europees Kampioenschap voetbal 2024 organiseren. De Deense voetbalbond maakte vandaag bekend dat Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland gastland voor het voetbaltoernooi willen zijn. Ook zullen er wedstrijden in IJsland en de Faeröer gespeeld gaan worden.

Het EK voetbal is slechts één keer in de geschiedenis georganiseerd door een land uit Scandinavië, namelijk Zweden in 1992. Destijds won buurland Denemarken het toernooi. Ook heeft Zweden in 1958 het WK voetbal georganiseerd.

Het idee van de voetbalbonden is om het EK 2024 gezamenlijk op te zetten. In het verleden is het toernooi nog nooit door meer dan twee landen georganiseerd. In 2000 waren Nederland en België gezamenlijk gastland voor het Europese voetbalevenement.

Enige tijd geleden heeft Duitsland aangegeven zich kandidaat te zullen gaan stellen voor het EK 2024.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-04-2016 15:15 | Bijgewerkt op: 04-04-2016 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Scandinavische landen willen het Europees Kampioenschap voetbal organiseren. Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland willen gezamenlijk gastland zijn.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN