UEFA wil organisatie van EK 2024 toewijzen aan 1 land

Het EK voetbal 2024 wordt zeer waarschijnlijk weer in één land gehouden. Dat heeft UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin onlangs bekend gemaakt op de Duitse televisie.

Het EK 2020 werd vanwege het 60-jarig jubileum in maar liefst 13 landen gespeeld, maar in 2024 zal er weer één gastland zijn.

Op 4 april 2016 gaven de Scandinavische landen Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland nog aan dat zij gezamenlijk interesse hadden in een bod op de organisatie van het voetbaltoernooi. Hun kans lijkt met de uitspraak van Ceferin dus verkeken.

Andere geïnteresseerden zijn Duitsland en Turkije.

 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-09-2016 16:00 | Bijgewerkt op: 11-09-2016 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK 2024 wordt zeer waarschijnlijk weer in één land gehouden. Dat zei UEFA-voorzitter Ceferin op de Duitse tv. Het EK 2020 werd in 13 landen gespeeld.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon