Noorwegen en Zweden doen geen bod op de organisatie van het EK 2024

Noorwegen en Zweden doen geen bod op de organisatie van het EK 2024. Enige tijd geleden wilden de Scandinavische landen nog een gezamenlijk bod uitbrengen bij de UEFA.

Vrijdag 24 februari 2017 haakten Zweden en Noorwegen af om als gastland te dienen voor het EK 2024. Samen met Denemarken, Finland en IJsland wilden deze landen de organisatie van het voetbaltoernooi binnenhalen. 

Zweden ziet af van het doen van een bod, omdat ze denken niet op tijd in staat te zijn om te kunnen voldoen aan de eisen van de UEFA. Voorzitter Karl-Erik Nilsson van de Zweedse voetbalbond haakte als eerste af tijdens een bijeenkomst met de andere Scandinavische landen. Toch wil de voorzitter in de toekomst wel ooit een Europees Kampioenschap voetbal organiseren.

Tot op heden hebben Duitsland en Turkije officiëel bevestigd dat ze een bod zullen gaan doen op het EK 2024. Duitsland geldt daarbij als grote favoriet. 

Volg alles omtrent de toewijzing van het EK 2024.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 25-02-2017 09:45 | Bijgewerkt op: 25-02-2017 | Door: Patrick

Deel 'Noorwegen en Zweden doen geen bod op de organisatie van het EK 2024'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Noorwegen en Zweden doen geen bod op de organisatie van het EK 2024, waarna alle Scandinavische landen afhaken. Duitsland en Turkije blijven over.